Sposób przygotowania

1. Ogórki umyj starannie gorącą wodą, ułóż w dużym słoju, przesypując je solą. Przykryj talerzykiem, obciąż (np. kubkiem z wodą) i odstaw na dobę.
2. Następnego dnia ogórki przełóż do 3 mniejszych wyparzonych słoiczków. Do każdego włóż obrany ząbek czosnku.
3. Ocet wlej do garnka. Dodaj 1,5 szkl wody. Marchewkę oczyść, opłucz, pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć do zalewy. Dodaj cukier, listki laurowe i goździki.
4. Całość doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia. Gorącą zalewą zalej ogórki. Zakręć słoiki, pasteryzuj w garnku z wodą 20 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smakowite danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !