Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUSZON BANANOWY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 sztuka
sok bananowy 0,5 litra
szampan 1 butelka
banan 4 sztuki
woda 1 szklanka
wino owocowe 1 (brzoskwiniowe)

Przepis i sposób przygotowania na: KRUSZON BANANOWY

Banany obrać, pokroić w plasterki, włożyć do czary przeznaczonej na kruszon i zalać sokiem z cytryny oraz połową porcji wina. Odstawić na 30 minut do zmacerowania. Na krótko przed podaniem dopełnić pozostałym winem oraz szampanem. Pije się go z wodą mineralną i kostkami lodu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁAMI 06.07.2011 14:33
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak