Sposób przygotowania

1. Fasolkę szparagową przebierz, odetnij końcówki. Umyj pod bieżącą wodą. Włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj fasolkę na małym ogniu pod przykryciem 10 min. Wyjmij, przelej zimną wodą, wystudź.
2. Liście pora sparz wrzątkiem. Ogórek wyszoruj starannie, umyj gorącą wodą. Odetnij końcówki. Pokrój wzdłuż na bardzo cienkie paski. Natkę umyj, osusz, poodrywaj listki z gałązek, drobno posiekaj.
3. Plastry schabu posmaruj majonezem, posyp natką i ułóż ugotowaną fasolkę. Owiń w oprószone solą i pieprzem plastry ogórka. Roladki obwiąż paskami z liści pora.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !