Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab w ogórku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 10 dag
por wg uznania
ogórek 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
schab pieczony 6 plastrów
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab w ogórku

1. Fasolkę szparagową przebierz, odetnij końcówki. Umyj pod bieżącą wodą. Włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj fasolkę na małym ogniu pod przykryciem 10 min. Wyjmij, przelej zimną wodą, wystudź.
2. Liście pora sparz wrzątkiem. Ogórek wyszoruj starannie, umyj gorącą wodą. Odetnij końcówki. Pokrój wzdłuż na bardzo cienkie paski. Natkę umyj, osusz, poodrywaj listki z gałązek, drobno posiekaj.
3. Plastry schabu posmaruj majonezem, posyp natką i ułóż ugotowaną fasolkę. Owiń w oprószone solą i pieprzem plastry ogórka. Roladki obwiąż paskami z liści pora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.11.2013 23:25
świetna propozycja
Beata23 05.12.2012 08:28
coś innego
kate.500 24.10.2012 20:37
ekstra
Norgiusz 29.05.2012 13:23
super
kasienka23 22.05.2012 23:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak