Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
marchewka 3 sztuki
sól do smaku
seler korzeniowy wg uznania
nac selera 2 liście
por 2 liście
ziemniaki 70-80 dkg
przyprawa uniwersalna
brokuły 1 kg
bulion 2 sztuki
kości schabowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa

Kości na zupę włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Do wywaru wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę, kostki bulionowe, trochę soli, dowolnie pokrojony seler i liście pora i selera. Gotować ok.20 minut. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i brokuły. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 29.08.2013 20:26
Taką zupkę z chęcią bym zjadła.
caffee_tea 05.04.2012 09:19
Pyszne zupka :D
Weronika_eM 08.07.2011 23:19
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak