Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z sandacza podany na aromatycznym ragoût z pieczarek z marynowanym czerwonym pieprzem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z sandacza 8x80 g
koperek 1 gałązka
chrzan o smaku cytrynowym Smak 4 łyżki
sok z połowy cytryny
Ragout:
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
wino białe wytrawne 100 ml
pomidory pelati 1 puszka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
szalotka 4 szt
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z sandacza podany na aromatycznym ragoût z pieczarek z marynowanym czerwonym pieprzem

Umyte, oczyszczone i osuszone filety z sandacza zamarynować w Przyprawie do ryb Prymat i odstawić do lodówki.
Na oliwie i maśle podsmażyć osączone z zalewy pieczarki i szalotki, wlać białe wino i dodać pomidory. Całość dusić do momentu, aż sos zacznie gęstnieć, a następnie doprawić do smaku.
Sandacza usmażyć na dobrze rozgrzanej oliwie (po 1 minucie z każdej strony), a następnie piec 10 minut w temperaturze 180 °C.
Tak przygotowaną rybę podawać z aromatycznym ragoût grzybowym i chrzanem. Przed podaniem danie skropić oliwą truflową połączoną z marynowanym czerwonym pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 14.07.2011 22:22
mniam ale pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak