Sposób przygotowania

Kupujemy gotowy biszkopt lub pieczemy wysoki biszkopt z 8 jajek, 8 łyżek cukru, 10 łyzek mąki pszennej i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - przekrawamy na pół. Smietane ubijamy na sztywno, ser miksujemy z cukrem pudrem, nastepnie dodajemy ubitą śmietane i wolnym strumieniem ciepłą żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Mniejszą połowę masy wykładamy na pierwszą czesc biszkoptu i na to układamy truskawki które dociskamy, przykrywamy, dajemy kolejną porcje masy (zostawiamy troche do dekoracji) i przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Ostatnią mase serową barwimy sokiem malinowym i smarujemy tort cienką warstwą kremu od góry i z boków, do boków przylepiamy płatki migdałów

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Lubię masy śmietanowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !