Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z wołowiną, pieczarkami i lubczykiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 400 g
oliwa 2 łyżki
ziemniaki 2 szt
cukinia 1 szt
pieczarki marynowane 900 g
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z wołowiną, pieczarkami i lubczykiem

Umyte i pokrojone w kostkę mięso zamarynować w oliwie i Przyprawie do gulaszu Prymat, a następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni i dodać do gotującego się rosołu.
Gdy mięso będzie miękkie dodać również pokrojone w kostkę ziemniaki, a po kolejnych 10 minutach pieczarki, cukinię i Liść lubczyku Prymat. Wszystko gotować jeszcze przez chwilę i doprawić do smaku. Podawać z łyżką kwaśnej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak