Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z podrobów z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 łyżeczka
masło 40 gram
sok cytrynowy 1 łyżeczka
grzyby suszone 3 sztuki
cebula 0,5 sztuki
śmietana 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
wino czerwone 2 łyżki
podroby 2 z kurczaka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z podrobów z kurczaka

Podroby z kurczaków oczyścić, posolić i ugotować na miękko w wodzie z dodatkiem czerwonego wina, sokiem z cytryny, cebulą i liściem laurowym. Przyrządzić złotą zasmażkę i rozprowadzić ją odcedzonym rosołem z podrobów. Mięso oddzielić od kości i razem z ugotowanym żołądkiem, surową wątróbką i grzybami drobno posiekać, dodać do sosu i gotować ok. 10 minut. Przed podaniem wymieszać sos z kwaśną śmietaną. Sos podaje się do gotowanego i pieczonego drobiu. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak