Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól jarski z chlebem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 sztuka
tłuszcz 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
chleb 1/4 sztuki
koper 0,5 pęczka
grzyby suszone 2 sztuki
przyprawa do zup 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól jarski z chlebem

Oczyszczone i opłukane warzywa pokrajać na duże kawałki i udusić z tłuszczem pod przykryciem, podlewając niewielką ilością wody. Następnie zalać je wrzącą wadą, dodać ugotowane osobno i poszatkowane suszone grzyby razem z wywarem; gotować. Warzywa odcedzić, wywar posolić i dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Przyprawić do smaku zmielonym pieprzem, dodać pozostałe przyprawy. Podawać gorący, z dodatkiem posiekanej naci kopru i dużymi kawałkami chleba. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak