Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 2 sztuki
białe wino 0,5 szklanki
żółtko jajek 6 sztuk
woda 2,5 szklanki
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa na zimno

Cytryny dobrze umyć, zetrzeć z nich skórkę i dodać ją do jednolitej masy ukręconej z żółtek, cukru i wyciśniętego z cytryn soku. Zalać masę białym winem wraz z wodą i stale mieszając, gotować aż do uzyskania konsystencji kremu. Po wystygnięciu wstawić zupę do lodówki, podawać, kiedy będzie zimna. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak