Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie smażone zawijane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 4 sztuki
mleko 2 szklanki
jogurt naturalny 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
cebula 1 sztuka
cytryny 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
tłuszcz do smażenia 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie smażone zawijane

Śledzie oczyścić, zachować mlecz i ikrę, sfiletować, opłukać, włożyć na 30 minut do osolonego mleka. Mlecz i ikrę rozetrzeć z jogurtem, musztardą i zmieloną w maszynce cebulą. Filety wyjąć z mleka, osuszyć w czystej ściereczce, ułożyć na deseczce i posmarować pastą przyrządzoną z ikry i mlecza. Zwinąć jak rolmopsy i obwiązać białą nicią. Smażyć ok.10 minut na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak