Sposób przygotowania

1. Mięso mielone wymieszaj w misce z rozkłóconym jajkiem. Kajzerkę zalej mlekiem, poczekaj, aż zmięknie, a następnie odciśnij ją i dodaj do mięsa mielonego.
2. Cebule obierz, drobno posiekaj. 1/4 porcji cebuli dodaj do mięsa. Wyrób gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kebaba. Uformuj owalne kotlety, nadziej na patyczki do szaszłyków.
3. Kebaby ułóż na grillu, a następnie opiekaj na złoty kolor ok 10 min. W tym czasie oczyść i posiekaj czosnek, paprykę oraz sparzone i obrane pomidory. Smaż z resztą cebuli na oleju 4 min. Podlej wodą, duś 5 min. Dopraw solą, pieprzem i chilli. Podawaj do kebabów.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !