Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec z galaretką na biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
śmietana kremówka 500 mililitrów
cukier puder 0,5 szklanki
galaretka 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec z galaretką na biszkopcie

Galaretkę przygotowujemy według przepisu. Odstawiamy do stężenia. Schłodzona śmietanę kremówkę miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczona w gorącej wodzie i przestudzona żelatynę . Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę. Biszkopt kroimy na pół w środek wkładamy masę śmietanową i przykładamy drugą częścią biszkopta, posypujemy cukrem pudrem, odstawiamy do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.01.2013 08:14
lubię ciasta i deserki ze śmiataną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak