Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce z sadzonymi jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyzka
masło 2 łyżki
olej 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji
cielęcina bez kości 40 z udźca
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce z sadzonymi jajkami

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój na 4 kotlety, wkładając między 2 warstwy folii spożywczej.
2. Sznycle skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem. Panieruj w mące, później w jajku, potem w bułce tartej.
3. Usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni na maśle posadź resztę jajek, podaj ze sznyclami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.01.2014 07:21
pyszne danie
cooleczka 12.12.2011 09:25
jadłam kiedyś - pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak