Sposób przygotowania

1. Starannie umyte i osuszone mięso mocno wygnieć ręką, a następnie natrzyj je dokładnie pieprzem, po czym obficie skrop sokiem z cytryny.
2. Tak przygotowane mięso zostaw przykryte w lodówce przez ok 4 godz.
3. Migdały sparz wrzątkiem, a następnie dokładnie obierz je ze skórki.
4. Po upływie 4 godzin mięso wyjmij z lodówki, ponakłuwaj je ostrym nożem i naszpikuj migdałami. Następnie ułóż je w brytfannie. Polej stopionym masłem i piecz przez ok 15 min w temp. 225 stopni. Następnie zmniejsz temp. do 180 stopni i piecz mięso jeszcze przez ok 60 min, często skrapiając je miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz wytwarzającym się podczas pieczenia sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    z Niedzicy?
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno rewelacyjnie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !