Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z cukinią i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki 1/2 kg
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
cukinia 1 sztuka
śmietana 3 łyżki
bazylia świeża
ser żółty 30 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z cukinią i bazylią

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię obieramy, oczyszczamy i kroimy w niewielkie plasterki/małą kostkę. Na oliwie podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy cukinię i dusimy aż będzie całkowicie miękka. Pod koniec dodajemy śmietanę, posiekaną bazylię (można również dać suszoną). Doprawiamy. Do sosu przekładamy makaron, mieszamy. Podajemy ze startym na tarce serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak