Sposób przygotowania

1.Kapustę poszatkować i gotować w małej ilości wody pod przykryciem,dodać listek laurowy i ze dwa ziela angielskie.
2.Mięso mielone podsmażyć wraz z pokrojoną drobno cebulą,dodać sól i piepprz.
3.Wrzucić podsmażone mięso do gotującej się kapusty i dalej gotować na małym ogniu pod przykryciem.
4.Pokrojone pieczarki podsmażyć i również wrzucić do kapusty.
5.Do gotującej się kapusty dodać przyprawę do bigosu,sól i pieprz do smaku.
6.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i rozgnieciony czosnek do smaku i jeszcze chwilkę podgotować.
7.Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
SMACZNEGO

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !