Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjny rosół mojej babci

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1
marchew
pietruszka zielona
pietruszka
cebula
woda
sól
seler nać

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjny rosół mojej babci

mięso wkładamy od wody i gotujemy , po zagotowaniu odlewamy wodę z szumowiną i wstawiamy do czystej , gotujemy na wolnym ogniu , dodoajemy jarzyny i po ok 1h mamy pyszny rosołek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.06.2013 09:32
lubię taki rosołek z makaronem "nitki"
Iwusia 30.04.2012 23:28
smaczny
Anna133 08.07.2011 07:44
rosół nie jest dla armi tylko dla max 3 osób ,to jedno swojskie udko wystaczy , i tak! bez przypraw , zadnych kostek , czy veget , kiedyś nie było ja używam mało gotowców tylko naturalne zioła i przyprawy a magę mam w ogrodzie na krzaku to jak się listek takiej wrzuci, to zastepuje całą butlę sztucznej ze sklepu :)
SmacznaPyza 06.07.2011 11:16
wątpię, żeby szanowna Babcia gotowała rosół na jednym udku....i na dodatek bez żadnych przypraw....
halinka1011 06.07.2011 08:24
świetny przepis
Anna133 06.07.2011 07:27
jest delikatny )
Anna133 06.07.2011 07:26
mozna podac zmakaronem lub ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak