Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno posiekać, następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Do podsmażonej cebulki dodać mięso. Chwilkę podsmażyć, często mieszając. Dodać sok. Całość dusić pod przykryciem przez 18 minut. następnie dodać koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszać. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, a także solą i pieprzem. Dodać odsączone i pokrojone w krążki oliwki. Wymieszać. Bakłażany dokładnie umyć, następnie pokroić w plastry i oczyścić. Doprawić solą i odstawić na 15 minut. Po 15 minutach przelać wodą i odsączyć.
Olejem nasmarować żaroodporne naczynie. Następnie układać w nim na zmianę warstwy mięsa oraz bakłażanów (na siebie). Gotowy przekładaniec zalać mlekiem, które należy wcześniej roztrzepać z jakami oraz serem i doprawić solą oraz gałką muszkatołową. Tak przygotowaną potrawę piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 35 minut.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    już kiedyś się nad nią zastanawiałam, ciekawa jest więc może się skuszę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !