Sposób przygotowania

Wysmarować olejem blachę, następnie rozłożyć na niej ciasto francuskie, formując na brzegach rant. Spód nakłuć, a następnie posmarować białkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec 20 minut.
Pomidory i cukinię umyć, a następnie pokroić w plasterki. Cukinię podsmażyć na rozgrzanym oleju. Odsączyć. Ser pokroić w plastry (grubsze).
Na gotowym cieście francuskim układać w rzędy obok siebie na przemian : rządek pomidorów, rządek sera, rządek cukinii (muszą wszystkie zachodzić na siebie dachówkowo). Ułożoną kompozycję doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Przed włożeniem do piekarnika rant ciasta posmarować żółtkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 10 minut. Po wyciągnięciu przekładaniec posypać tymiankiem.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !