Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niemiecka zapiekanka z mięsa mielonego ziemniaków i groszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone 500 g
groszek mrożony 2 opakowanie
serek topiony śmietankowy duży
cebula
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Niemiecka zapiekanka z mięsa mielonego ziemniaków i groszku

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić ,pokroić w grube plastry.
Cebulę zeszklić na patelni ze szczypta cukru i soli. Dodać mięso doprawić przyprawami i czosnkiem podsmażyć.
Zamrożony groszek włożyć do garnka i podgrzać. Do groszku dodać serek topiony. Z wody i serka powstanie sos.

Przygotować brytfankę : dno natrzeć czosnkiem i wysmarować masłem. Wyłożyć ziemniaki, na to mielone mięso i na koniec groszek wraz z sosem. Można jeszcze doprawić.
Całość wstawić do piekarnika 170 C i piec ok 40 minut.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak