Sposób przygotowania

Makaron ugotować (należy uważać, aby nie był zbyt rozgotowany).
Pomidory obrać ze skóry, a następnie pokroić w kostki. Cukinię dokładnie umyć, obciąć końce i pokroić w dość cienkie paseczki. Cebulkę obrać i bardzo drobno posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu. Po 4 minutach dodać cukinię. Smażyć razem przez około minutę na średnim ogniu (zwiększyć). Następnie dodać pomidory i całość smażyć przez kolejne 5 minut. Po 5 minutach dodać śmietanę . Całość jako sos doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z makaronem. Gotowy makaron z sosem doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać drobno posiekaną bazylią. Przed podaniem danie posypać podprażonymi ziarenkami orzechów pinii.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !