Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z serem żółtym i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2-3 szt
czosnek
sól
pieprz
pieczarki
jajko 2-3 szt
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z serem żółtym i pieczarkami

W blenderze (można ręcznie) z ziemniaków, mąki, jajek, cebuli ,czosnku, soli i pieprzu przygotować ciasto na placki. Smażyć je na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.

Usmażone placki ułożyć na blaszce do pieczenia,
Pieczarki pokroić w plastry i poddusić na patelni , doprawić solą i czosnkiem.
Na placki nałożyć farsz pieczarkowy a na to starty żółty ser.
Włożyć do nagrzanego do 180 C piekarnika. Piec do momentu aż ser się roztopi
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 16.01.2014 18:55
też robię takie placki:) są pyszne
mela25 17.01.2013 08:59
bardzo smaczne , wypróbowane super połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak