Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ryżem i ananasem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dkg
mleko 5 szklanek
cukier 1 łyżeczka
ananas 1 puszka
wiórki kokosowe 1 łyżka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ryżem i ananasem

Mleko gotujemy ze szczyptą soli dodajemy ryż i gotujemy przez godzinę na małym ogniu,często mieszamy aby nam się nie przypalił.Do ugotowanego ryżu dodajemy cukier i syrop z ananasów i dokładnie mieszamy.Naczynie smarujemy tłuszczem posypujemy wiórkami kokosowymi,przekładamy ryż,przykrywamy plastrami ananasa i posypujemy cienko kokosem.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i zapiekamy 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak