Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owocowa rozeta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
banan 1 szt.
truskawki kilka szt.
śmietana kremówka 500 ml
cukier puder 4 łyżeczki
mix do śmietany 2 szt.
galaretka pomarańczowa 1 szt.
polewa mleczna 1 opakowanie
owoce do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat
biszkopt jasny 3 warstwy

Przepis i sposób przygotowania na: owocowa rozeta

Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Biszkopt przełóż do tortownicy.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, odstaw do ostygnięcia.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i mixem. Następnie dodaj przestudzoną, rozpuszczoną żelatynę.
Obierz banana. Wszystkie owoce pokrój w plastry. Bitą śmietanę przełóż na biszkopt, przykryj drugą warstwą ciasta. Poszczególne owoce ułóż w kształt rozety i zalej tężejącą galaretką.
Z trzeciej warstwy ciasta wykonaj dekoracyjne ciasteczka: Polewę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Z biszkoptu wycinaj foremką do ciast fantazyjne figurki, np. serduszka, kwiatuszki, itp. Wycięte ciasteczka polej polewą, ozdób owocami.
Ciasteczka ułóż na środku kompozycji z owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 31.07.2011 23:24
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak