Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana pierś z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
sól i pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
ser żółty
masło 2 łyżki
dowolne zioła

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana pierś z kurczaka

Mięso natrzeć ziołami oraz solą i pieprzem. Dodać także czosnek. Odstawić je na całą noc do lodówki. Następnego dnia zrobić po środku kieszonkę. Paprykę drobno pokroić dodać do niej starty ser. Następnie powstałą masą nadziewać kieszonki mięsa. Najlepiej spiąć pierś wykałaczkami. Smażyć na oleju lub dusić w naczyniu żaroodpornym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.06.2012 23:21
Musi wspaniale smakować.
Goya 22.09.2011 08:58
mniam
Goya 22.09.2011 08:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak