Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką agrestową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka 3/4 szklaki
mąka ziemniaczna 1/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
galaretka 2 sztuki
tłuszcz do formy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką agrestową

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Dalej miksując dodawać po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i wmieszać przesiane mąki. Ciasto wylać na blachę , piec około 30 minut w temp. 170oC. Odstawić do wystudzenia. Do wrzątku dodać galaretki wymieszać, jak będą gęstnieć wylać na ciasto.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak