Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec ze skwarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina wędzona 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec ze skwarkami

Słoninę kroimy w drobne kawałki i topimy w rądlu. Pół godziny przed końcem topienia wkładamy do środki cebulę przekrojoną na pół i ząbki czosnku (też przekrojone). Po całkowitym wytopieniu odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 06.07.2011 09:47
Do tego ciepły chlebek... Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak