Sposób przygotowania

Świerze wypatroszone pstrągi umyć i osuszyć.
Przygotować masło czosnkowe:
Masło rozetrzeć widelcem ,dodać widelcem przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Folie aluminiową podzielić na duże kwadraty. Każdy z nich posmarować przygotowanym masłem na środku ułożyć rybę.Posolić Do wnętrza ryby włożyć sporo masła ,można dodać otartą skórkę z cytryny.Wierzch ryby również natrzeć masłem. Całość zawinąć w folię. Ułożyć na ruszcie i grillować aż ryba nie będzie surowa ok 10-20minut. Pod koniec pieczenia folię można otworzyć aby powstały płyn wyparował,lub całkowicie zdjąć i rybę bezpośrednio położyć na ruszcie aby skórka zrobiła się chrupiąca. Podawać z plasterkiem cytryny

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !