Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe medaliony ze schabu

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
pieprz
papryka mielona
margaryna 2/3 kostki
bulion 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe medaliony ze schabu

Schab kroimy na kotlety.
Oliwę mieszamy z musztardą i połową bulionu - dodajemy paprykę, pieprz i sól- mieszamy.
Wkładamy kotlety do marynaty- najlepiej na całą noc.
Na patelni rozpuszczamy połowę margaryny- podsmażamy medaliony z obu stron, a następnie lekko podlewamy bulionem i dodajemy pozostałość marynaty.
Dusimy- co jakiś czas możemy dodać jeszcze margaryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 09.09.2012 17:00
super
pacpaw 09.08.2012 20:29
prezentuje się wyśmienicie
dianix 30.07.2012 16:10
apteyyczne, zjadłabym az
Joanna108
Joanna108 28.04.2012 09:13
smacznie wyglądają
Weronika_eM 26.12.2011 18:32
bardzo smakowite
Małgosia6 05.12.2011 21:57
apetyczne
smakoszek 29.10.2011 10:00
no to obiadek już mamy,teraz idziemy szukać pysznego deserku:)
Izabela/bella81 13.10.2011 00:12
apetyczny :)
Tika4444 10.10.2011 15:28
super pomysł
barbara11561 02.10.2011 17:26
świetne oi smaczne
iga2 05.09.2011 23:25
świetne
Kopiko1983 24.07.2011 11:19
Pyszne!!!
Wacław 22.07.2011 09:41
dobreeeeeee !
Agnieszka_B 07.07.2011 00:24
Przepis trafia do mojej księgi, a schab przyrządzony w taki sposób zapowiada się bardzo smacznie:)
Haneczka1 06.07.2011 21:59
świetny przepis :)
eduszo
eduszo 06.07.2011 19:42
Robiłem już podobnie,pycha.
pawel6 06.07.2011 11:35
Bardzo smaczne:)
Krystyna32 06.07.2011 08:22
super
agnieszka137 05.07.2011 22:15
super przepis!
evita0007 05.07.2011 20:23
ale pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak