Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
ser biały 25 dag
śmietana 150 ml
ziemniaki 75 dag
cebula 1 szt
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
tłuszcz do formy
Czosnek suszony Prymat
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z grzybów

Grzyby umyć, pokroić.
Cebulę posiekać, udusić na tłuszczu, nie rumieniąc, dodać grzyby i dusić na małym ogniu, stale mieszając.
Ziemniaki ugotować na pół miękko, pokroić w plastry.
Gdy grzyby będą miękkie, dodać śmietanę, podgrzać, nie dopuszczając do wrzenia, dodać siekaną natkę i przyprawy, wymieszać.
W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym tłuszczem i wysypany tartą bułką, układać na przemian, ziemniaki i grzyby ze śmietaną, na wierzchu mają być ziemniaki.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do zrumienienia się ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak