Sposób przygotowania

Mielone mięso mieszamy z namoczoną odciśniętą rozdrobnioną widelcem bułką,dodajemy bułkę tartą jajko sól,pieprz i wyrabiamy.Formujemy małe spłaszczone pulpeciki,obtaczamy je w mące i smażymy na mieszance oleju z masłem.Grzyby moczymy w szklance wody po godzinie je gotujemy i drobno siekamy.Robimy zasmażkę z mąki i masła a gdy się spieni wlewamy śmietankę i pozostały z gotowania wywar z grzybów trzymamy na ogniu aż sos zgęstnieje i doprawiamy go do smaku.W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu na nim usmażone pulpeciki a na nich znowu makaron i wszystko polewamy sosem.Zapiekamy 20 min w 200 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny obiadek z takimi pulpecikami
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    ciekawa inspiracja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !