Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz pieczony na borowikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z sandacza 600 gram
masło 150 gram
natka pietruszki 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
cytryny 1 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
borowiki 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz pieczony na borowikach

Grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 1/3 masła wraz z zduszonym ząbkiem czosnku. Do usmażonych borowików dodać pozostałe masło, sok z cytryny i natkę pietruszki posiekaną. Sandacza podzielić na porcje i podsmażyć. Ściągnąć z patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować musztardą i okrasić startą skórką z cytryny. Na rybę nałożyć borowiki i zapiekać około 10 min w temp. 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 12.09.2011 08:58
super
ziutula
ziutula 29.08.2011 19:29
efektowny przepis na sandacza
stokrotka 23.07.2011 15:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak