Sposób przygotowania

Na blaszce wykładamy warstwe herbatników, na to wcześniej lekko podgrzana w puszce masę kajmakową aby lepiej rozsmarowywała się na herbatnikach. Następnie znowu herbatniki.
2 budynie ugotowane w 0,5l mleka z łyżką cukru lekko przestudzić i zmiksować z 3/4 kostki masła (miękkie) wylać na herbatniki i przykryć kolejną warstwą herbatników.
Ostatnia warstwą jest schłodzona śmietana 30% zmiksowana z 2Śnieżkami. Na ubitą śmietane wysypać startą gorzką czekoladę, wczesniej polecam włożyć ja do zamrażalnika, mocno schłodzona lepiej się trze na tarce. Ciasto schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    rewelacyjne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    rewelacyjne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    zarąbiaste

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !