Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z raka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rak 2 szt
wywar rybny 1 l
wino białe wytrawne 100 ml
cebula biała 1 szt
koper 2 łyżki
śmietana 30% 100 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z raka

W garnku zeszklić cebulę na maśle, dodać obrane i zmielone mięso z raka oraz przecier pomidorowy. Do podsmażonego mięsa dolewamy wino i dusimy 5 min. Następnie dolewamy bulion rybny i gotujemy na małym ogniu około 1h. Śmietanę ubijamy z koprem. Na talerz wylewamy krem z raka i dodajemy łyżkę ubitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak