Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany na kokosowo

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
woda 1 łyżka
wiórki kokosowe wg uznania
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
masło 2 łyżki
sok z cytryny do skropienia

Przepis i sposób przygotowania na: Banany na kokosowo

Z jajka, wody, mąki, wiórków kokosowych i odrobiny proszku do pieczenia zarobić masę o konsystencji gęstej śmietany. Banana obrać, przekroić wzdłuż na połowę i podzielić w poprzek na 3 części. Skropić sokiem z cytryny. Każdą część banana maczać w przygotowanej masie i smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym maśle. Gorące posypać cukrem waniliowym i wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 04.11.2011 07:30
świetne
kochanyptysiu 29.08.2011 12:52
rewelacja
Beatris 22.08.2011 11:20
Zjadłabym porcyjkę z przyjemnością. Bardzo smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak