Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto naleśnikowe z dżemem jagodowym i bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 500 dag
mleko 0,5 litr
jaja 2 szt
dżem jagodowy 250 dag
bita śmietana 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto naleśnikowe z dżemem jagodowym i bitą śmietaną

Jajka rozbić, połączyć z szczyptą soli, mąką i mlekiem lub wodą. Dobrze wymieszać. konsystencja ciasta powinna być lejąca. Olej rozgrzać na patelni. Ciasto wlewać i zaraz rozprowadzić je po całej patelni. Jak zrumieni się jedna strona, to obrócić na drugą. podawać zwinięte lub złożone posmarowane dżemem zmieszanym z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak