Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle na grzankach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

trufle
piczywo pszenne
sok z cytryny 1 łyżeczka
masło 4 łyżki
oliwa 30 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle na grzankach

Trufle płuczemy obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki. Skrapiamy je sokiem z cytryny i oliwą doprawiamy solą i pieprzem, następnie dusimy przez około pół godziny. Osobno smażymy grzanki na maśle lub opiekamy tosty w opiekaczu. Na świeże grzanki nakładamy plasterki trufli, a osobno przyrządzamy sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak