Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smardze w cieście naleśnikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapelusze smardze 500 g
masło 30 g
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Smardze w cieście naleśnikowym

Oczyszczone kapelusze sparzamy wrzątkiem, odsączamy i osuszamy. Przygotowujemy nie za gęste ciasto naleśnikowe. Sól mieszamy z gałką i posypujemy kapelusze smardzów. Kolejno zanurzamy je w cieście i smażymy na złoto w mieszance oleju i masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak