Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z truflami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 50 g
masło 100 g
parmezan 250 g
białe wino 125 ml
wywar warzywny 1 litr
mięso 100 g
cebula 50 g
borowiki 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z truflami.

Usmażone lub uduszone borowiki drobniutko siekamy. Na maśle podsmażamy mięso razem z cebulą. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dolewamy wino i gotujemy tak długo aż wyparuje. Wtedy wsypujemy surowy ryż, mieszamy, podsmażamy przez chwile razem i wlewamy wywar. Gotujemy, ciągle mieszając, a gdy ryż zmięknie i wchłonie cały płyn, dodajemy posiekane borowiki i dobrze mieszamy. Przykrywamy pokrywką i zdejmujemy z ognia. Po 10 min posypujemy parmezanem i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 22.06.2012 11:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak