Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól z szynką i grzybami donggu.

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowa, wędzona szynka 50 g
cebula
czosnek 1 ząbek
mięso 500 g
sos sojowy
sól
pieprz
grzyby 6 donggu

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól z szynką i grzybami donggu.

Grzyby wkładamy do 1,5 l zimnej wody, zagotowujemy i godzinę gotujemy na bardzo małym ogniu. Szynkę kroimy w drobniutkie paski a cebulę w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Mięso razem z cebulą, czosnkiem i solą gotujemy w 1 l wody 10-30 minut przestudzamy, oddzielamy od skóry i kości. Szynkę wkładamy do rosołu i około 10 minut gotujemy na małym ogniu. Grzyby wyjmujemy z wody, odrzucamy trzonki a kapelusze kroimy w cienkie paski. Grzyby i wodę po grzybach dodajemy do rosołu i jeszcze raz 10 minut gotujemy na małym ogniu. Do rosołu wkładamy mięso z kury i pikantnie przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.11.2011 19:03
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak