Sposób przygotowania

Grzyby wkładamy do 1,5 l zimnej wody, zagotowujemy i godzinę gotujemy na bardzo małym ogniu. Szynkę kroimy w drobniutkie paski a cebulę w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Mięso razem z cebulą, czosnkiem i solą gotujemy w 1 l wody 10-30 minut przestudzamy, oddzielamy od skóry i kości. Szynkę wkładamy do rosołu i około 10 minut gotujemy na małym ogniu. Grzyby wyjmujemy z wody, odrzucamy trzonki a kapelusze kroimy w cienkie paski. Grzyby i wodę po grzybach dodajemy do rosołu i jeszcze raz 10 minut gotujemy na małym ogniu. Do rosołu wkładamy mięso z kury i pikantnie przyprawiamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !