Sposób przygotowania

Cebule czyścimy i kroimy na pasemka długości 3 cm. Większe grzyby przecinamy na pół, po czym kroimy na mniejsze plasterki. Tak samo kroimy bambusa. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Na patelni lub w woku rozgrzewamy oliwę. Najpierw smażymy 15 sekund czosnek, potem wkładamy grzyby i kawałki bambusa. Całość smażymy dalej około 3 minuty stale mieszając. Danie przyprawiamy sosem sojowym, cukrem, solą i pieprzem, po czym wlewamy wino ryżowe. Dodajemy rosół lub wywar z warzyw i całość zagotowujemy. Na koniec mieszamy mąkę ziemniaczaną z sześcioma łyżkami wody, przelewamy na patelnie i wkładamy cebulę. Całość jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !