Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szwedzki tatar

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledź solony 3 szt
ogórek kiszony 1 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
żółtka surowe 4 szt
białka ugotowane 4 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szwedzki tatar

Z wymoczonych śledzi zdjąć skórę, skroić filety i drobno posiekać. Rozłożyć śledzie na 4 talerzykach, skropić olejem i uformować tak, by w środku było wgłębienie. Do każdego wgłębienia wbić surowe żółtko (jaja powinny być przed rozbiciem sparzone wrzącą wodą przez 3 min.). Udekorować wkoło drobno posiekaną cebulą, pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem i ugotowanym białkiem. Osobno podać sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak