Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pończ pomarańczowo-marchwiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2 (sparzyć)
marchwi 1/2kg
wody 11 l
cukru 4 łyżki
kwasku cytrynowego 70 g (tj 14 łyżeczek)
cukru 1,40 kg (7szklanek)

Przepis i sposób przygotowania na: pończ pomarańczowo-marchwiowy

Marchew oczyścić pokroić z pomarańczami gotować w 2 l wody i 4 łyżki cukru 2 godz. Zmiksować .W drugim garnku zagotować 9 l wody dodać kwasek cytrynowy cukier zmiksowaną marchew z pomarańczami wymieszać i zagotować . Spożywać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak