Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju. Przelać zimną wodą, osączyć. Cebulę obrać posiekać, zrumienić na 2 łyżkach oleju. Dodać pokrojone na plasterki pieczarki, podsmażyć, mieszając, zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć mięso. Dodać cebulę i pieczarki oraz pomidory z puszki razem z zalewą oraz kostkę rosołową. Całość dusić na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Dodać makaron i starty ser, wymieszać. Całość wyłożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, piec ok 30 minut w temp 200*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybka i dobra...
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    często robię podobne:):) Polecam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !