Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
kostka rosołowa
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
woda 1 szklanka
kapusta biała 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w kapuście

Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rumiano na 2 łyżkach leju, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i przyprawy. Podlewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową i dusimy 30 minut. Kapustę szatkujemy, a warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do mięsa dodajemy kapustę, a gdy zmięknie warzywa i dusimy 30 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 01.05.2012 06:43
Lubię takie jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak