Sposób przygotowania

1. Z mąki, masła, soli, cukru, żółtek i śmietany zagnieć kruche ciasto. Schładzaj 30 min. Przygotuj masę: śmietankę wymieszaj z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami.
2. Gruszki umyj, obierz. Przekrój na pół. Usuń pestki. Wypukłą strone lekko ponacinaj. W miejsca po usuniętych gniazdach nasiennych włóż kandyzowane wiśnie.
3. Ciasto rozwałkuj, wylep nim natłuszczoną i oprószoną tartą bułką formę. Upiecz na słomkowy kolor ok. 10-15 min. w temp. ok. 200 stopni.. na podpieczony kruchy spód wylej przygotowaną masę śmietankową.
4. na masie ułoż gruszki. Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi. piecz jeszcze 3-40 min. w piekarniuku nagrzanym do 180 stopni. wystudx. udekoruj według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszne połączenie nadzienia
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna!!! :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna tarta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !