Sposób przygotowania

Obie galaretki o tym samym smaku rozpuścić w szklance gorącej wody. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody aby napęczniała następnie dodać ja do galaretek. Ostudzić. Owoce zasypać cukrem i zagotować. Jeżeli są to maliny lub jeżyny przetrzeć przez sito aby pozbyć się pestek. Kremówkę ubić i połączyć z owocowym musem i ostudzonymi galaretkami. Schładzać w formie całą noc. Na drugi dzień w garnuszku połamać czekoladę i dolać mleka. Stężałą galaretkę podzielić na kwadraty i każdy jeden zanurzać w gorącej czekoladzie. Pozostawić do przestudzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    muze spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !